Energi
11:e december 20181 min lästid

Energibolaget stärker positionen med förvärv

11:e december 20181 min lästid
Energibolaget stärker positionen med förvärv
Foto: Gasum
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

I oktober 2018 ökade energibolaget Gasum sitt aktieinnehav i Skangas från 70 procent till 100 procent. Nu byter Skangas namn till Gasum.

Namnbytet syftar till att stärka Gasums varumärke i de nordiska länderna och Gasums ställning som ledande leverantör av LNG i regionen. Förvärvet är en del av Gasums strategi, en central del i att utveckla den nordiska gasmarknaden och LNG-infrastrukturen.

“Utveckla det nordiska gasekosystemet”

– Vi vill visa vägen och ta de nordiska länderna mot en renare morgondag under ett starkt varumärke. Skangas, som nu integreras i Gasumkoncernen, ökar våra möjligheter att bygga upp och utveckla det nordiska gasekosystemet och svara på den ökande efterfrågan. Behovet av renare bränslelösningar inom både industri och transport ökar betydligt och LNG är det mest konkurrenskraftiga alternativet bland bränslen med låga utsläpp. Vi kommer även fortsättningsvis att ge våra kunder smidig tillgång till våra tjänster, säger Gasums vdJohanna Lamminen i ett pressmeddelande.

Organisationsnummer och kontaktuppgifter kommer inte att ändras. De nya bolagen kommer att vara Gasum AS, Gasum LNG Production AS, Gasum LNG Oy, Gasum LNG AB, de två första bolagen i Norge, Finland och Sverige.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0