Energi
2 min lästid

10 000 kan få elbilsladdare i unikt samarbete

25:e september 2018, 16:38
10 000 kan få elbilsladdare i unikt samarbete
Foto: Creative Commons
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Klövern satsar på att installera Vattenfalls elbilsladdare genom ett samarbete – som kan ge laddningsmöjligheter vid över 10 000 parkeringsplatser. 
– På god väg att bygga bort laddångesten, säger Susanna Hurtig.

Klövern storsatsar nu på elbilsladdning. Det är genom ett avtal med Vattenfall och deras laddnätverk InCharge, som kan installeras vid 400 Klövernägda fastigheter och över 10 000 parkeringsplatser från Malmö till Uppsala.
– Fastighetsbolag har verkligen möjlighet att förändra vårt sätt att se på eldrivna fordon genom att skapa naturliga laddplatser i områden där människor bor och arbetar. Jag är otroligt glad över samarbetet med Klövern som gör det möjligt att ta ett stort steg mot mer fossilfrihet. Man skulle kunna säga att nu är vi verkligen på god väg att bygga bort laddångesten, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-Mobility Norden.

Elbilsladdare kan drivas av förnybar el

I samband med satsningen påbörjar Klövern även ett större arbete med solel, för att ge hyresgäster möjligheten att ladda bilarna med förnybar el.
– Vi sparar tid på att ha en central lösning. Vår bransch måste vara med och driva utvecklingen och skapa förutsättningar för en säker elbilsladdning och framtidssäkra fastigheterna för kommande elbehovSamarbetet med Vattenfall och InCharge ger oss och våra hyresgäster de bästa förutsättningarna för att hitta lösningar som passar olika behov. Men inte bara det, vi vill vara med och koppla ihop fastigheterna med ny, hållbar teknik. Vi måste ta ansvar för nästa generation, säger Kristian Karlsson, Teknisk chef på Klövern.

#elbil #elbilsladdare #förnybar el #fossilfritt #hållbarhet #klövern #vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0