Energi
2 min lästid

ONE Nordic förvärvar av Kraftringen

5:e juni 2024, 10:03
ONE Nordic förvärvar av Kraftringen
Foto: Charlotte Strömwall.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

– På entreprenad- och belysningsmarknaden sker snabb utveckling med hård konkurrens till små marginaler. Med ONE Nordic som ny ägare i Kraftringen Service AB vill vi skapa förutsättningar för fortsatt positiv utveckling av bolaget för att matcha de kompetenskrav som samhället och kunderna efterfrågar i pågående energiomställning. Vi vill även ge befintliga medarbetare nya utvecklingsmöjligheter, säger Micke Andersson, CFO Kraftringen Energi och styrelseledamot i Kraftringen Service AB.

Från och med den första juni har ONE Nordic tagit över det operativa ansvaret för Kraftringen Service, som har cirka 185 medarbetare och en årlig omsättning på runt 630 miljoner kronor.

Ny vd för Kraftringen Service är Peter Larsson Lindström, tidigare avdelningschef på ONE Nordic.

– Jag ser fram emot att lära känna organisationen och förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Mitt mål är att bygga en leveranssäker organisation med fokus på säkerhet och lönsamhet, samt att skapa en kultur där alla känner att de kan göra skillnad oavsett titel eller roll, säger Peter Larsson Lindström.

Ny styrelse för Kraftringen Service

Från den första juni har Kraftringen Service även fått ny styrelse. Ny styrelseordförande är Lars Gutenwik, CFO ONE Nordic. Ledamöter från Kraftringen Energi är Micke Andersson, CFO Kraftringen Energi och Fredrik Fackler, affärsområdeschef Värme & Kyla, Kraftringen Energi.

#kraftringen #one nordic
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0