Energi
2 min lästid

Värmepumpstillverkaren rekryterar energiveteran

21:a maj 2024, 08:10
Värmepumpstillverkaren rekryterar energiveteran
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Efter 18 år som generalsekreterare för den Europeiska Värmepumpsföreningen tar han nu steget över till Qvantum.

– Jag har alltid velat arbeta med hållbar utveckling, det är min drivkraft. Qvantum tar ett samlat grepp och ser allt som en del av ett system. Värmepumpar, kyla, fjärrvärme, lagring av energi i form av varmt vatten, integration av batterier och lokalt producerad el och till det lägger man nu stabilisering av elnätet. Det gör att man är unik och verkligen gör elektrifieringen möjlig på riktigt. Det är en revolution, och jag vill verkligen vara en del av den, säger Thomas Nowak.

Qvantum beskriver sin vision som att göra det möjligt för de många människorna att leva ett liv utan att vara beroende av fossila bränslen för sin värme och kyla.

– För att göra vår vision till verklighet behöver vi nå ut till beslutsfattare både inom politiken och näringslivet i hela Europa. Beslut om uppvärmning och kyla tas tidigt i byggprocessen. Vet man inte hur effektiv och miljövänlig en värmepump är kan det vara lätt att låsa in sig i felaktiga beslut under lång tid. Thomas långa erfarenhet av värmepumpar och hans enorma kontaktnät gör att vi nu kan nå ut till europeiska beslutsfattare tidigt i processen och kan därmed också göra så att fler får hållbara uppvärmningslösningar, säger Fredrik Rosenqvist, vd Qvantum.

#europeiska värmepumpsföreningen #qvantum #värmepumpar
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0