Energi
2 min lästid

Kärnkraftverket söker 15 ingenjörer

5:e maj 2024, 07:00
Kärnkraftverket söker 15 ingenjörer
Ringhals 4. Bildkälla: Ringhals.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Ringhals förväntar sig att rekrytera 100 nya medarbetare per år de kommande åren. Och trots att intresset för kärnkraft ökat är det utmanande för dem att tillsätta vissa tjänster. Därför startar Ringhals en särskild satsning för att skräddarsy kompetens inom styr-, reglerteknik, el och automation.

Ansökan har öppnat till 15 lediga tjänster där utbildning varvas med praktik under de sex till åtta första månaderna. Satsningen vänder sig till både till yngre som nyligen gått ut gymnasiet eller högskola/universitet, men även till den som har mångårig arbetslivserfarenhet.

– Vi tror på styrkan i mångfald. Det finns en föreställning om att det krävs examen i teknisk fysik för att ha en chans inom kärnkraften. Men så är det inte, vi söker tekniskt intresserade personer som är redo för en utmaning, och som vill kunna utvecklas i sin yrkesroll. Vi uppskattar att man är nyfiken och har en vilja att lära sig nya saker, säger Michaela Mänd, gruppchef för elanalys på Ringhals.

Den som blir utvald får en utbildning för arbete inom styr-, reglerteknik, el och automation på Ringhals. De nyrekryterade får var sin personlig mentor och stöd från handledare och chefer för sin personliga utveckling.

– De som antas till programmet får en eftertraktad överblick över helheten i Ringhals verksamhet och ett brett nätverk i organisationen. Ett av programmets syften är att visa på den bredd av arbetsuppgifter som finns på Ringhals, och att redan från start visa de utvecklingsmöjligheter som finns inom företaget, säger Michaela Mänd.

Anställningarna startar till hösten.

#ringhals #vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0