Energi
1 min lästid

Teknikbolaget öppnar fabrik värd 234 miljoner

2:a maj 2024, 10:27
Teknikbolaget öppnar fabrik värd 234 miljoner
Bildkälla: ABB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Anläggningen ska tillverka kraftdistributionsskåp som fungerar som skyddskåpor för elektriska distributionskomponenter. Den ersätter den befintliga anläggningen som kom till ABB som en del av förvärvet av GE Industrial Solutions 2018. 

Anläggningen ingår i ABBs projekt Mission to Zero™ och projektet förväntas minska koldioxidutsläppen med över 6 700 ton och energiförbrukningen med över 9 400 megawattimmar per år jämfört med 2019 vid den tidigare anläggningen.

Åtgärderna förväntas leda till minskade energikostnader på nästan 30 miljoner kronor årligen. 10 procent av den energi som krävs på anläggningen förväntas genereras av 1 330 solcellspaneler på taket medan resterande kommer från certifierade gröna energileveranser.

– Strategin Mission to Zero™ på Evergem är ett viktigt exempel på vårt mål att möjliggöra ett samhälle med lägre koldioxidhalter och vår satsning att påskynda omställningen till mer hållbar tillverkning. Denna avancerade anläggning är utformad att tillgodose en framtida efterfrågan, inte enbart dagens behov. Genom att införliva toppmoderna tekniker och innovativa processer som kan optimera effektivitet och produktivitet nu och under kommande år kommer vi att tillhandahålla en utbildningsanläggning och en hållbarhetsplan för våra medarbetare och kunder, säger Mike Mustapha, chef för ABB Electrifications division Smart Buildings.

#abb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0