Energi
2 min lästid

De vinner Solenergipriset

11:e april 2024, 08:40
De vinner Solenergipriset
Foto: Ivar Kjellberg. Bildkälla: Raymond.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Raymonds Smart Solar Roof är ett integrerat solcellstak med en prefabricerad lösning för minskad installationstid och bättre arbetsmiljö för takarbetare.

– Smart Solar Roof installeras vid såväl nyproduktion som vid byte av taktäckningsmaterial och möjliggör även installation av solceller på tak med dålig bärighet, säger Mattias Hansson, utvecklingschef på Raymond.

– Prefablösningen är banbrytande inom tre branscher samtidigt: installations-, solcells- och takbranschen. Det är en ära att, för andra gången, få ta emot detta pris och det visar på den positiva inverkan vi kan ha genom att kombinera innovation och hållbarhet, säger Lina Jeverstam, VD på Raymond.

Det användes på förskolan Brämaregården som ägs av Ivar Kjellberg Fastighets AB. På fyra timmar installerades 144 stycken 400 watts solcellspaneler genom 15 prefabricerade element som lyftes på plats med en hjälp av en kran. Anläggningen har en förväntad årsproduktion på 47,232 kilowattimmar.

– Priset är ett bevis på att vi är på rätt väg. Genom att investera i innovativa lösningar som Smart Solar Roof tar vi ett steg närmare vårt mål om att skapa mer hållbara och energieffektiva byggnader, säger säger Mikael Jansson, VD på Ivar Kjellberg Fastighets AB.

Solenergipriset syftar till att lyfta fram och premiera innovativa projekt inom solenergi för att främja en grönare framtid.

– Raymonds och Ivar Kjellberg Fastighets ABs arbete är en eloge och ett bevis på potentialen inom solenergi. Deras projekt visar vägen för hur solenergi kan integreras på ett estetiskt tilltalande sätt med minimal miljöpåverkan och hög effektivitet, säger Anna Werner, VD på Svensk Solenergi.

#solenergipriset #svensk solenergi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0