Energi Eldistribution
1 min lästid

Rejlers förvärvar bolag inom energisektorn

7:e mars 2024, 13:43
Rejlers förvärvar bolag inom energisektorn
Kraftledning. Bild: Pixabay
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Solvina som grundades 1997 är lokaliserade i Göteborg och har 25 medarbetare. Kärnverksamheten är inom elkraftteknik, reglerteknik och engineering management med tjänster som utredningar, analyser, provning och utbildning. Kunderna finns både i Sverige och utomlands. Verksamheten omsätter runt 35 miljoner kronor.

– Genom förvärvet av Solvina, breddar vi vårt redan starka erbjudande. Solvinas gedigna erfarenhet inom kraftproduktion och kompetens inom kärnkraft gör att vi kan samla och utveckla vårt erbjudande inom ett område som väntas växa betydligt under de kommande åren. Vårt mål är att bygga vidare på de goda relationerna och tillsammans utveckla Solvinas nuvarande kompetens och affär, där vi ser att våra styrkor väl kompletterar varandra, säger Sara Kimell, divisionschef Energy, Rejlers Sverige.

Solvina konsolideras från och med 2 april 2024.

– Med Rejlers som ägare till Solvina har vi ett nytt spännande kapitel framför för oss. Tillsammans kan vi accelerera energiomställningen för att möjliggöra inte bara fossilfri och flexibel el, utan för hela energisidan. Vi ser fram mot att göra större skillnad tillsammans med Rejlers, säger Peter Dahlström, styrelseordförande, Solvina.

#kärnkraft #reijlers #solvina
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0