Energi
1 min lästid

Vattenfall får ytterligare tilldelning i norr

18:e januari 2024, 08:54
Vattenfall får ytterligare tilldelning i norr
Bildkälla: Vattenfall.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

I somras erhöll Vattenfall tilldelning om 1 500 MW fram till 2030. Tilldelningen innebar då en tredubbling av den befintliga effekten till regionnätet i Boden och Luleå. Nu har Vattenfall fått förhandsbesked om ytterligare tilldelning 500 MW. Beskedet innebär en total tilldelning motsvarande 2 000 MW fram till 2030.

– Svenska kraftnäts preliminära tilldelning av effekt till vårt regionnät i Norrbotten är ett välkommet tillskott för att möta den totala efterfrågan och ett viktigt steg för de ökade behoven av effekt i regionen. Effekten vi tilldelas genom detta besked möter dock endast en fjärdedel av efterfrågan från våra kunder i regionen, men vi ser mycket positivt på de möjligheter som skapas. Tillsammans fortsätter vi arbetet för att skyndsamt möjliggöra den gröna omställningen genom elektrifiering av regionen, säger Cecilia Zetterström, chef Kund & Marknad, Vattenfall Eldistribution AB.

Bygget av den första etappen för att förstärka regionnätet i Luleå är igång samtidigt som tilldelning av effekt och kapacitet är centrala faktorer fortsatt utveckling.

#svenska kraftnät #vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0