Energi
1 min lästid

Soltech Energy bygger ny solcellsanläggning i Hyllinge

1:a december 2023, 10:30
Soltech Energy bygger ny solcellsanläggning i Hyllinge
Foto: Soltech Energy
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Solcellsinstallationen kommer att producera el motsvarande den årliga hushållselförbrukningen hos cirka 500 villor och täcka en yta om drygt 18 600 kvm. Byggstart sker under Q2 2024.

Soltech har sedan tidigare ett solenergisamarbete med Logicenters och har installerat ett flertal solcellsanläggningar på deras fastigheter i bland annat Stockholm, Jönköping och Borås.

– Det känns mycket glädjande att vi får fortsatt förtroende av Logicenters vilket nu resulterar i ytterligare en storskalig solcellsanläggning. Det är en logistikfastighetsägare med högt ställda hållbarhetsambitioner och som ser solenergilösningar som denna som ett självklart val, säger Elin Höglund, kommersiell chef på Soltech Energy Solutions.

– Det är roligt att vi, tillsammans med Soltech och Frigoscandia kommit i mål med byggnation av ytterligare en stor solcellsanläggning. Skåne är det område i Europa med lägst elproduktion i förhållande till förbrukning, så extra viktigt att vi kan vara med och stötta elnätet i det här området – då fastigheten inrymmer ett kyllager kommer i princip all el användas direkt i byggnaden, säger Jon Malmsten, solenergiansvarig på Logicenters.

#hyllinge #logicenter #soltech energy solutions
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0