Byggindustrin
1 min lästid

Hitachi Energy utökar sin produktion i Sverige

15:e november 2023, 15:16
Hitachi Energy utökar sin produktion i Sverige
Expansion i Smedjebacken. Foto: Hitachi Energy.
Christopher Blanck Christopher Blanck
Like 0

Utbyggnaden omfattar en ny 3 300 kvadratmeter stor fabrik i Smedjebacken och en 1 400 kvadratmeter utbyggnad i Ludvika som kommer att öka produktionen av avancerade kraftelektronikventiler för användning i högspänd likströmsöverföring (HVDC) och elkvalitetstillämpningar.

– Efterfrågan för vår världsledande teknik saknar motstycke, och vi är mycket glada över att vi kan fortsätta att investera och utöka vår produktion i Sverige. I Sverige har vi vårt HVDC- och elkvalitetskompetenscenter tillsammans med FoU och viktiga produktionsanläggningar. Vi ser fram emot att välkomna våra framtida nyanställda i Sverige, som vill vara med och bidra till den globala energiomställningen, säger Andreas Berthou, global chef för HVDC-verksamheten på Hitachi Energy.

Den nya fabriken i Smedjebacken kommer att börja byggas under de kommande månaderna och förväntas tas i drift i slutet av 2024. Samtidigt planeras expansionen i Ludvika starta före årets slut, för färdigställande i början av 2025.

– Vi befinner oss i en otroligt spännande och expansiv tillväxtfas globalt med ett starkt genomslag i Sverige, både vad gäller investeringar och rekrytering, säger Tobias Hansson, vd på Hitachi Energy i Sverige. Vi ser fram emot att påbörja denna resa tillsammans med det lokala och regionala samhället.

#hitachi energy
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0