Energi
2 min lästid

Energibolag hyr huvudkontor i träkontor

5:e september 2023, 08:42
Energibolag hyr huvudkontor i träkontor
Fyrtornet. Bildkälla: 1KOMMA5.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

På bara ett par år har 1KOMMA5° etablerat sig som ledande aktör inom förnybar el för villamarknaden i Norden. Tillsammans med Granitor har de nu skapat ett nytt huvudkontor i södra Sverige som speglar deras vision om en klimatneutral villamarknad år 2030.

Fyrtornet utgör den första av sju fastigheter i Embassy of Sharing och är utformat som kärnan för innovation och smarta bostäder. Området är ritat av Wingårdhs arkitekter som vann markanvisnings-tävlingen för den sista centrumtomten i Hyllie, utsett av Malmö stads jury. Fyrtornet i sig byggs även helt i trä, vilket innebär minskat klimatavtryck, minimerat resursuttag och bindning av koldioxid, och är en av de utstickande motiveringarna till Wingårdhs vinst i tävlingen.

– I Embassy of Sharing utvecklar vi fastigheter med höga hållbarhetsambitioner, därför känns det extra roligt att välkomna en hyresgäst som 1KOMMA5° som själva arbetar innovativt och aktivt bidrar till ett CO2-neutralt liv. Att 1KOMMA5° med hjälp av deras fina showroom kommer bidra med ett levande entréplan är dessutom en klar förmån för området, säger Maria Ekström, Affärschef Granitor.

– Vi är oerhört glada över att ha funnit en plats som speglar vår vision och stärker vår hållbara profil. Jag är säker på att det nya kontoret och vårt showroom blir en inspirerande miljö som kommer ge en unik inblick i framtidens gröna energilösningar. Med Granitors stöd är vi än mer rustade för att möta utmaningarna och möjligheterna som ligger framför oss, säger Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5° Norden.

1KOMMA5° har stora planer för framtiden. Med över 21 000 installerade solcells- och batterianläggningar i Norden är de nu marknadsledande. Under första halvåret av 2023 har de expanderat till 60 platser i Europa och Australien. Under andra halvan av 2023 planerar 1KOMMA5° att fortsätta sin tillväxtresa genom att utöka till 70 platser och nå 550 miljoner euro i intäkter.

#1komma5 #embassy of sharing #granitor #malmö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0