Byggindustrin
1 min lästid

Hon blir koncernchef på Telge

3:e juli 2023, 12:02
Hon blir koncernchef på Telge
Bildkälla: Telge.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Karin Medin är civilingenjör med lång erfarenhet av att leda komplexa verksamheter inom energisektorn. Efter drygt tolv år som VD för el- och fjärrvärmebolaget Söderenergi välkomnas hon nu till Telgekoncernen.

– Karin är en erfaren och mycket skicklig företagsledare. Genom sitt arbete med Söderenergi och sitt engagemang inom Energiföretagen och Svenska Bioenergiföreningen har hon gjort viktiga insatser för omställningen av den svenska energisektorn, säger Alexander Rosenberg (M), styrelseordförande Telge AB.

– Telge är en spännande koncern med en oerhört viktig och bred verksamhet, säger Karin Medin. Jag är stolt och ödmjuk inför uppdraget och jag tror att jag kan bidra i utvecklingen framåt. Jag är också tacksam över fina år på Söderenergi och lång samverkan inom Södertälje, säger Karin Medin, tillträdande VD för Telge AB och koncernchef för Telgekoncernen.

Arbetet med att söka ny VD för Söderenergi inleds snarast.

Telgekoncernen har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 4,5 miljarder. I koncernen ingår bolag som Telge Nät, Telge Återvinning, Telge Bostäder, Södertälje hamn och Tom Tits Experiment.

Söderenergi ägs till 42 procent av Telge, och till 58 procent av Södertörns Energi (som i sin tur ägs av Botkyrka respektive Huddinge kommun).

#söderenergi #södertälje hamn #telge #telge bostäder #telge energi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0