Energi
2 min lästid

Skellefteå Kraft investerar i Bastuträsk

3:e maj 2023, 07:30
Skellefteå Kraft investerar i Bastuträsk
Bildkälla: Skellefteå Kraft.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Investeringen på 35 miljoner kronor skapar förutsättningar för fler kunder att ansluta sig då effekten från det nya ställverket motsvarar nära det dubbla jämfört med dagens förbrukning i Bastuträsk, skriver bolaget.

– Skellefteå Kraft vill vara en positiv kraft i samhället som skapar förutsättningar även för mindre orter att växa och utvecklas, vilket i sin tur bidrar till hela regionens tillväxt. Energiinvesteringarna i Bastuträsk skapar bättre möjligheter för de som bor och verkar på orten, men även för människor och företag som vill etablera sig här, säger Patrik Lillbacka, Avdelningschef Regionnät, Skellefteå Kraft.

Vanligtvis renoverar Skellefteå Kraft sina ställverk vid behov. Men här har Skellefteå Kraft beslutat att investera i en ny anläggning. Det sker mot bakgrund av att energi i allt större utsträckning blir en bristvara när elektrifieringen intensifieras och norra Sverige befinner sig i en stark tillväxt.

Bygget av anläggningen startar våren 2023 och den förväntas stå klar under 2024.

– Den nya anläggningen ökar driftsäkerheten vilket bland annat leder till färre avbrott för våra kunder. En ny anläggning gör det möjligt för fler kunder att ansluta sig då mer effekt skapas i området. Effekten som vi kan få ut från det nya ställverket i Bastuträsk motsvarar ungefär det dubbla jämfört med nuvarande ställverk, säger Patrik Lillbacka, Avdelningschef Regionnät, Skellefteå Kraft.

#bastuträsk #skellefteå kraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0