Eldistribution
1 min lästid

Soltech tecknar avtal för batterilager

6:e april 2023, 08:29
Soltech tecknar avtal för batterilager
Håkan Dahlgren. Bildkälla: Soltech.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Batteriet kommer att ha en installerad effekt om 12 MW och kommer att bidra till att stabilisera det lokala elnätet och erbjuda frekvensstabiliseringstjänster till Svenska kraftnät. Batterilagret börjar uppföras efter sommaren.

Soltech Energy Solutions är Soltechkoncernens operativa bolag inom avancerade energisystem, energilagring och storskaliga solenergilösningar.

– Vi är bland de första energibolagen i Sverige att satsa på batterilagring av el. Vi ser att det finns en marknad som vi kan jobba på och det kommer att finnas ett behov av att energilager och att stabilisera nätet, när det blir mer och mer förnybara källor, säger Håkan Dahlgren, VD Nybro Energi.

– Vi är glada att få hjälpa Nybro Energi en techlösning som stabiliserar det regionala elnätet. Batterilagret kommer att bidra med frekvensreglering, kostnadsoptimering och kapar effekttopparna som elektrifieringen för med sig. Det här är en skalbar framtidssatsning som kommer att skapa stor nytta framöver, säger Rickard Lantz, affärsutvecklingschef, Soltech Energy Solutions.

#nybro #nybro energi #soltech
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0