Energi
2 min lästid

1KOMMA5 gör bolagsförvärv i Finland

20:e februari 2023, 11:06
1KOMMA5 gör bolagsförvärv i Finland
Från vänster: David Sätterman, COO 1KOMMA5 Norden, Lauri Paananen, VD LP-Solar Oy & Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5 Sverige och Norden.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Med över 500 miljoner euro i ryggen från bland annat Porsches miljösatsning och Norrsken VC, ska 1KOMMA5 se till att 500 000 europeiska hushåll per år blir klimatneutrala, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

LP-Solar blir den tredje nordiska investeringen där David Sätterman, COO och förvärvsansvarig för den nordiska verksamheten och tidigare toppchef på E.ON, leder arbetet mot ytterligare förvärv i Norden inom cleantech-sektorn.

LP-Solar är experter på lösningar för solenergi i Finland och har sedan 2014 arbetat med solkraft, energilagring, laddstationer för elbilar och automatisering av energihantering.

– När Solar Age förvärvades av 1KOMMA5 i oktober blev vi rekommenderade som ytterligare en stark partner på finska marknaden. Det nya förvärvet ger oss energi, muskler och kapital att växla upp och påskynda omställningen. Vår ambition nu är att etablera oss i fler städer och bli den största solcellsinstallatören inom hushåll på den finska marknaden. Att minska klimatförändringarna är världens mest akuta problem och därför kändes visionen, helhetslösningen och passionen på 1KOMMA5 rätt direkt, säger Lauri Paananen, VD, LP-Solar Oy.

Riskkapital i ryggen

Sedan Niklas Adalberths riskkapitalbolag Norrsken VC gick in som investerare har bolaget inte bara rekryterat toppchefer i branschen, de har enträget arbetat med en aggressiv förvärvsstrategi för att stärka den nordiska närvaron med ett uttalat mål om att nå 1 miljard i omsättning för Norden 2023.

1KOMMA5:s förvärvsstrategi fokuserar på specialiserade teknikföretag med kompetens inom solcellsteknik, energilagring och elbilsladdning, som alla ger fysisk möjlighet till villorna att ställa om. 

#1komma5 #cleantech #finland #lp-solar oy #norrsken vc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0