Byggindustrin
2 min lästid

Heba köper minusutsläpp av Stockholm Exergi

30:e januari 2023, 11:15
Heba köper minusutsläpp av Stockholm Exergi
Skiss över den framtida anläggningen. Bildkälla: Stockholm Exergi.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Köpen av minusutsläpp bidrar samtidigt till finansieringen av anläggningen som planeras vara i drift 2026.

– Heba vill vara aktivt i utvecklingen för att minimera utsläpp som belastar klimatet. Omställningen är helt avgörande för framtiden. Att reducera utsläppen av växthusgaser är ett av Hebas högst prioriterade mål. Vi är mycket glada över att framöver även kunna köpa minusutsläpp med hjälp av bio-CCS och Stockholm Exergi. Vi behöver ligga i framkant för att Heba ska nå hela vägen till netto-noll-utsläpp, säger Patrik Emanuelsson VD Heba Fastighets AB.

Stockholm Exergi öppnade nyligen möjligheten för sina fjärrvärmekunder att köpa minusutsläpp från företagets framtida bio-CCS-anläggning och på det sättet hjälpa kunderna att nå sina klimatmål. Programmet är öppet för alla fjärrvärmekunder som vill köpa över 1 000 ton minusutsläpp per år över tio år. Först ut att signera avsiktsförklaringar med Stockholm Exergi är Heba, AMF och Akademiska Hus.

– Det är oerhört spännande att vi på Stockholm Exergi tillsammans med våra fjärrvärmekunder kan bidra till att förverkliga ett av de viktigaste nya verktygen för att bromsa den globala uppvärmningen. Fjärrvärmen utgör en unik, gemensam resurs som inte bara värmer stockholmarna och tryggar elförsörjningen lokalt. Nu möjliggör den och alla dess användare också att vi kan erbjuda en väg för företag och Sverige att nå sina klimatmål, säger Stockholm Exergis VD Anders Egelrud.

#akademiska hus #amf fastigheter #heba #stockholm exergi
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0