Eldistribution
2 min lästid

Storsatsningen: Ska anställa 600 till 2024

8:e november 2022, 08:29
Storsatsningen: Ska anställa 600 till 2024
Pressbild: Vattenfall
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Som ett av Sveriges största elnätsbolag har Vattenfall Eldistribution en mycket viktig roll för att möjliggöra omställningen och investerar stort i elnätet och utvecklar metoder för att använda elnätet optimalt.

​– Omställningen händer här och nu. Elnätet är mitt i händelsernas ce​ntrum och helt avgörande för att kunna elektrifiera samhället, möjliggöra omställningen av svensk industri och transporter samt ansluta mer fossilfri energi. Tempot i utbyggnaden är högt, och vi befinner oss i en kraftig tillväxtfas där vi behöver bli fler för att bli den möjliggörare våra kunder och samhället förväntar sig av oss, säger Annika Viklund, vd Vattenfall Eldistribution.

Startat egen utbildning

Det närmaste året ska Vattenfall Eldistribution nyanställa fler specialister inom elkraft, kraftsystem och teknik, experter inom IT och säke​rhet ocb projektledare som kan leda stora elnätsprojekt. De närmaste två åren ska Vattenfall Eldistribution rekrytera 600 nya medarbetare. Med denna satsning etablerar man fler kontor i Sverige och öppnar upp i Linköping, Västerås och Uppsala.

I augusti i år startade Vattenfall Eldistribution Framtidsprogrammet, ett kompetensförsörjningsprogram som löper under ett drygt år med rotationer i verksamheten varvat med utbildning.

– Vi har nyligen stängt antagningen till 2023 års kull, och fått ett enormt gensvar med nästan 50 procent fler ansökningar jämfört med förra året. Energibranschen är verkligen en framtidsbransch med ljusa utsikter, där medarbetarna är högst delaktiga i ​utvecklingen av samhället. Vi välkomnar att så många som möjligt vill följa med oss på den resan, säger Gustav Hansson, Head of Learning & Development på Vattenfall Eldistribution.

#vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0