Energi
1 min lästid

SENS tecknar avtal för gruva i Tjeckien

27:e september 2022, 06:58
SENS tecknar avtal för gruva i Tjeckien
Ett av SENS andra projekt, gruvan i Rožná, Tjeckien. Bildkälla: SENS.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Överenskommelsen avser en förstudie i den tjeckiska gruvan Rožná som syftar till att undersöka möjligheterna för att bygga en pumpkraftsanläggning och utveckla långtidsenergilagring.

Parterna har enats att SENS kommer, under en tidsperiod om 14 veckor, undersöka möjligheterna om pumpkraft är lämpligt för storskalig långtidsenergilagring.

Underjordisk pump

DIAMO är ett statligt ägt tjeckiskt bolag som tillhandahåller underhållstjänster till gruvor som är på väg att fasas ut och stängas ned. Bolaget har idag hand om ett flertal gruvor i Tjeckien varpå Rožná blir den första gruvan som blir undersökt av SENS för att utvärdera dess fysikaliska egenskaper i relation till utveckling av en underjordisk pumpkraftsanläggning.

SENS projektleder och ansvarar för genomförandet av förstudien och tillhandahåller kompetens och resurser för utförandet av uppdraget. För SENS kommer förstudien att utgöra ett referensobjekt samt generera värdefulla undersökningsrapporter som kan nyttjas i framtida projekt. Förstudien omfattar ett ordervärde om 8 000 euro.

#sens #tjeckien
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0