Energi
1 min lästid

Ny vd till Skellefteå Kraft-bolag

2:a september 2022, 08:13
Ny vd till Skellefteå Kraft-bolag
Bildkälla: Skellefteå Kraft.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Energiservice, som ägs av Skellefteå Kraft, tillhandahåller underhållstjänster till företag inom vindkraft, vattenkraft, kraft- och fjärrvärme, industri och elnät.

– Jag är övertygad om att Robert Johansson genom sitt inkluderande ledarskap och sin gedigna erfarenhet kommer skapa goda förutsättningar för Energiservice att leverera på koncernens långsiktiga mål, säger Elin Bergsten, styrelseordförande för Energiservice.

Robert Johansson kommer senast från en tjänst som platschef på Franke Futurum och har dessförinnan haft flertalet ledande positioner inom företaget.

– Jag ser fram emot ta klivet från tillverkningsindustrin till servicesektorn, en för mig helt ny bransch. Såväl regionen som Skellefteå är under omvandling och utmaningar finns när elnäten ska byggas ut, vattenkraften ska utvecklas och service av laddningsinfrastruktur ska fungera. I den omvandlingen har Energiservice en viktig roll, säger Robert Johansson.

Robert Johansson tillträder sin tjänst den 12 september och är stationerad på Energiservices kontor i Skellefteå.

Energiservice är en heltäckande leverantör av underhållstjänster till företag inom vindkraft, vattenkraft, kraft- och fjärrvärme, industri och elnät. Kärnkompetensen finns inom vatten- och vindkraftsanläggningar, men erbjuder även professionellt underhåll inom värme, industri, el- och fibernät. Energiservice ägs av Skellefteå Kraft och företagets huvudsakliga verksamhet finns i Västerbotten och Norrbotten.

#energiservice #skellefteå kraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0