Energi
1 min lästid

Svenska Powercell lyfter efter amerikansk order

4:e maj 2022, 08:47
Svenska Powercell lyfter efter amerikansk order
Bränslecellerna ska användas i en mobil kraftstation som kan flyttas dit behovet finns. Foto: Kaizen Clean Energy
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Göteborgsbaserade Powercell ska leverera ett bränslecellssystem med en effekt på 200 kW till det amerikanska bolaget Kaizen Clean Energy, som har som affärsidé att erbjuda energi som en tjänst. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bränslecellerna ska byggas in mobila kraftstationer som kan användas till bland annat laddning av elfordon, reservström och vätgastankning. Systemet ska drivas av vätgas som framställs på plats genom reformering av metanol.

Både bränsleceller, reformeringsanläggning och kraftelektronik ska monteras i flyttbara containrar som sedan kan placeras där energibehovet finns.

– På platser där det saknas ett utbyggt elnät, eller kapaciteten är otillräcklig, kan mobila lösningar av det här slaget bli väldigt konkurrenskraftiga eftersom investeringskostnaderna är låga i förhållande till alternativen, säger säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden AB.

Ordervärdet framgår inte av pressmeddelandet, men efter beskedet om beställningen har Powercells aktie stigit något. Aktien föll kraftigt efter bolagets kvartalsrapport den 28 april.

#bränslecellssystem #energi #powercell #vätgas
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0