Affär & Karriär
2 min lästid

Ny chef för Alfa Lavals Energidivision

21:a juli 2021, 08:13
Ny chef för Alfa Lavals Energidivision
Bildkälla: Alfa Laval
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Alfa Laval meddelar att Susanne Pahlén Åklundh avgår som chef för Alfa Lavals Energidivision. Hon kommer att efterträdas av Thomas Møller, för närvarande chef för bolagets affärsenhet Decanters i Livsmedel- och Vattendivisionen, den 1 augusti 2021.

Chefen för Alfa Lavals Energidivision, Susanne Pahlén Åklundh, går i pension efter en lång karriär inom bolaget. Susanne anställdes på Alfa Laval 1983 och har sedan dess haft många ledande befattningar. Sedan 2009 har Susanne varit medlem av koncernledningen, och de senaste fem åren har hon varit chef för Energidivisionen som svarade för 30 procent av koncernens orderingång under 2020. Susanne har drivit Energidivisionens förändringsresa från traditionell energiproduktion till att ta en mycket starkare ställning inom ”Cleantech”-området och förnybara energilösningar.

”Att lämna Alfa Laval nu, mitt i förändringen inom energisektorn, har varit ett svårt beslut. Det har varit fantastiska år och en spännande resa med mitt team”, säger Susanne. “Jag är övertygad om att Thomas goda ledarskap och erfarenhet kommer att tilföra nya idéer för att vidareutveckla vår verksamhet och stödja våra kunder.”

Thomas Møller, född 1974 och kemiingenjör från Danmarks Tekniska Universitet, började på Alfa Laval 2002 och har haft olika ledande befattningar inom olika delar av bolaget; inom service, energi, vatten och miljö. Sedan 2017 har Thomas varit chef över affärsenheten Decanters inom Livsmedel- och Vattendivisionen.

”Att ta den här befattningen och bli en del av koncernledningen inom detta fantastiska företag är spännande, inspirerande och utmanande”, säger Thomas Møller. ”Susanne har framgångsrikt förändrat och utvecklat vårt erbjudande och skapat ett starkt team med en tydlig inriktning. Energidivisionen har stora affärsmöjligheter genom ett flera olika förändringsområden under de kommande åren, och jag ser fram emot att vidareutveckla dessa tillsammans med teamet.”

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0