Energi
1 min lästid

Dödsolycka på Vattenfall utreds som arbetsmiljöbrott

7:e juni 2021, 18:13
Dödsolycka på Vattenfall utreds som arbetsmiljöbrott
Foto: Vattenfall
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

En man avled efter en arbetsplatsolycka i samband med ett underhållsarbete på Svenska Kraftnäts kraftledning i Norrbotten förra veckan. Polisen har inlett en förundersökning gällande arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

Detta är den sextonde gången som en person omkommer på jobbet i år.

Mannen, som var anställd av Vattenfall Services Nordics, arbetade med Svenska Kraftnäts ledning i orten Moskosel, norr om Arvidsjaur, när olyckan inträffade. Trots livsuppehållande åtgärder på plats och transport till sjukhus med ambulanshelikopter kunde mannens inte liv att räddas, enligt ett pressmeddelande.

Polisen har inlett en förundersökning under rubriceringen arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Samtidigt pågår en krishantering för anhöriga och kollegor, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall.

– Det är med stor sorg jag har nåtts av uppgifterna om denna tragiska olyckshändelse. Mina tankar går i första hand till medarbetarens familj och vänner men även till alla kollegor. Vi behöver nu göra en grundlig undersökning och intensifiera vårt arbete med att göra allt vi kan för att olyckor likt denna inte ska kunna hända, säger Anna Borg, vd på Vattenfall.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0