Skola
2 min lästid

Göteborgs universitet växer med ny satsning

28:e oktober 2016, 08:31
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga den nya Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

Ordern är värd 484 miljoner kronor.

– I dagsläget ligger Humanistens olika institutioner utspridda på flera byggnader. Målet med om- och tillbyggnaden är att samla fakulteten på ett ställe samtidigt som man skapar fler och bättre arbetsytor som bidrar till ökad samverkan för studenter, lärare och forskare, säger Birgitta van Dalen, regiondirektör på Akademiska Hus region Väst.

I oktober startar förberedande markarbeten och i november i år påbörjas om- och nybyggnationen som förväntas pågå under cirka tre år. Projektet genomförs i etapper vilket gör det möjligt för verksamheten att sitta kvar i lokalerna under byggtiden.

– Tillsammans med Akademiska Hus kommer vi att lägga stort fokus på att skapa energieffektiva lokaler med hållbara materialval för ett bra inomhusklimat. För den nybyggda ska vi tillsammans uppnå Miljöbyggnad nivå Guld medan ombyggnaden certifieras på nivå Silver, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Entreprenaden genomförs i nära samverkan med Akademiska Hus. Arbetssättet ligger i linje med NCC partnering som är en strukturerad samarbetsform där byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Projektet upphandlades 2013 men var villkorat av marklov. Affären orderregistreras i fjärde kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

#byggnationer #byggprojekt #göteborg #göteborgs universitet #ncc #ncc building #ombyggnation #universitet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0