Skola
2 min lästid

NCC bygger ny polishögskola

11:e april 2016, 08:41
NCC bygger ny polishögskola
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga ny polishögskola i Umeå.

Den nya skolan ska ge studenterna bättre tillgång till Campus Umeås resurser och aktiviteter. Ordern är värd 80 MSEK.

– Det blir ett viktigt bidrag i utvecklingen av Universitetsstaden, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr.

Nu sätter NCC och Akademiska hus spaden i marken för en ny polishögskola på Umeå universitetsområde. En stor del av polisutbildningen bedrivs sedan starten år 2000 i lokaler i Umestan företagspark.

– Vi genomför projektet i nära samverkan med Akademiska Hus. Det innebär bland annat att vi har en öppen ekonomi under genomförandet, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Building.

Den nya polishögskolan i Umeå omfattar drygt 6 000 kvadratmeter med plats för 340 elever. Utbildningslokalerna får bland annat en hall för träning av kampsport samt övningsavdelningar med bank-, krog-, butiks- och lägenhetsmiljö. Källarvåningen får skjutbanor. Markplanet rymmer garage och tvätthall för fordon.

Huset ska miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Energianvändningen ska vara 35 procent lägre än kraven i Boverket byggregler, BBR. Polishögskolan ska stå klar i september 2017 och vara färdig att tas i bruk till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building Sweden.

#byggnationer #högskola #klimatsmarta skolbyggnader #ncc #ncc building #skola #umeå
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0