Skola
2 min lästid

Stockholmsskola ska byggas om för 255 miljoner

2:a februari 2021, 11:18
Stockholmsskola ska byggas om för 255 miljoner
Bild: Arcona
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Arcona har fått i uppdrag av SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, att bygga om och till Vasa Real i Stockholm för ett kontraktsvärde på 255 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet är en utförandeentreprenad som påbörjas i januari 2021 och ska vara färdigställt till skolstarten hösten 2023. Skolan kommer ha pågående verksamhet under projekttiden.

Skolan Vasa Real, som är grönklassad av Stockholms stadsmuseum, består idag av två byggnader som nu ska byggas om och till för framtiden och elevantalet beräknas öka från dagens 810 till 1320.

– Vi är otroligt glada och stolta över vårt samarbete med SISAB och utbildningsförvaltningen i ytterligare ett fint projekt som Vasa Real, säger Lars Karlström, projektchef på Arcona och fortsätter:

– Vi kommer göra allt för att skapa en fantastisk skola och bidra till att fler elever får en stimulerande miljö för sitt lärande. Skolan kommer vara i drift under hela entreprenadstiden vilket kommer innebära stort fokus på logistik, arbetsmiljö och på tredje-man.

– SISAB och utbildningsförvaltningen ser fram emot att få att förverkliga våra planer för Vasa Reals elever och personal tillsammans med Arcona. Det är ett fint projekt där alla inblandade har ett stort gemensamt ansvar inför barnen och Stockholms stad., säger Per Lundvik, projektansvarig på SISAB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0