NCC
2 min lästid

NCC bygger om Filbornaskolan i Helsingborg

27:e januari 2021, 08:51
NCC bygger om Filbornaskolan i Helsingborg
Bild: Filbornaskolan, foto NCC
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

NCC ska i samverkan med Helsingborg stad utföra ett omfattande ombyggnadsarbete på Filbornaskolan, en av kommunens större gymnasieskolor. Ordervärdet uppgår till drygt 70 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande

– Vi har tidigare genomfört flera skolprojekt tillsammans med NCC och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet när det nu är dags att bygga om och modernisera Filbornaskolan, säger Peter Wetterlöv, projektchef Fastighetsförvaltningen, Helsingborg stad.

NCC:s uppdrag innebär ombyggnad av skolans ventilationssystem så att det uppfyller moderna krav samt nytt innertak och ny el och belysning i samband med detta. Utvändigt kommer fasadplåten inklusive detaljer att bytas och yttertaket läggas om. I uppdraget ingår även ytskiktsrenovering och uppfräschning av storköket till dagens standard.

Ombyggnaden har planerats och projekterats av parterna gemensamt under 2020. Arbetet påbörjas i februari och kommer genomföras etappvis i samråd med verksamheten, som kommer vara igång under hela byggnationen. Arbetet beräknas vara klart i september 2022.

NCC och Helsingborg stad har samarbetat i flera skolprojekt tidigare, senast en ny fristående tillbyggnad till Svensgårdskolan i Ödåkra som blev klar i december 2020. Dessförinnan har NCC i strategisk partnering med Helsingborg stad bland annat byggt Laröds nya skola samt tillbyggnader till Högastensskolan och Holstagårdsskolan.

– NCC är en av Sveriges största skolbyggare, vilket märks inte minst i Helsingborg. Det är därför glädjande att vi åter fått förtroendet från Helsingborg stad och ser nu fram emot att tillsammans modernisera Filbornaskolan och förbättra innemiljön för gymnasieelever och personal på skolan, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0