Projekt
2 min lästid

Tuve Bygg får skoluppdrag i Göteborg

3:e januari 2023, 11:12
Tuve Bygg får skoluppdrag i Göteborg
Illustration: White arkitekter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Den nya byggnaden, som uppförs i anslutning till den nuvarande, ska ge plats för elever i årskurs 3 till 6 och har förutom 15 nya klassrum, även musiksalar, rörelsesal, tillagningskök och matsal

ISGR är en internationell skola som ägs av Göteborgsregionen och ligger nära Wavrinskys plats på Guldheden i Göteborg.

– Vi har stor erfarenhet av att bygga skolor och särskilt i anslutning till pågående verksamhet där säkerhet och tillgänglighet under tiden vi bygger måste vara i vårt fokus. Vi är trygga i den utmaningen och glada över att ha fått förtroendet av ISGR, säger Lars Elfast, regionchef på Tuve Bygg i Västra Sverige.

ISGR är en växande skola och har idag över 1 200 elever från 65 länder över hela världen och är i behov av fler elevplatser. Under ett antal år har skolan löst behovet med tillfälliga paviljonger och tack vare den nya byggnaden får skolan plats för ytterligare 400 elever.

Historisk miljö

Miljön i området har kulturhistoriska värden och ingår i bevarandeområde Södra Guldheden i Göteborgs bevarandeprogram. Skolan delar skolgård med flera andra skolor i området där verksamheten ska pågå som vanligt under tiden den nya skolan byggs.

Byggstart planeras till februari/mars2023 och den nya delen av skolan planeras stå färdig sommaren 2025 för att välkomna nya elever till höstterminen startar 2025. Lokalförvaltningen är projektansvarig och beställare är ISGR, som drivs av Göteborgsregionen.

#göteborg #tuve bygg #whitearkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0