Byggindustrin Skola
2 min lästid

Peab bygger skola för 148 miljoner kronor

22:a september 2021, 09:06
Peab bygger skola för 148 miljoner kronor
Bild/Illustration: D Office Arkitekter AB
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Peab har fått uppdraget att bygga Hallerna skola i Stenungsund. Beställare är Stenungsunds kommun och kontraktssumman uppgår till 148 miljoner svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Då Stenungsund växer ökar behovet av skollokaler. Efter 70 års verksamhet har Stenungsunds kommun beslutat att lägga ned Stenungskolan. Peab har därför fått uppdraget att bygga en ny högstadieskola i området Hallerna i Stenungsund.

– Vi har sedan tidigare byggt en skola för F-6 i området och det känns extra bra att få fortsätta att bidra till samhällsbygget genom en bygga en högstadieskola i Stenungsund. Att få vara med och skapa en skola som ska hålla i många generationer är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare. Peab är det byggbolag som bygger flest skolor i landet, vilket innebär att vi har bred kompetens och erfarenhet inom området, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Skolan kommer att bestå av tre våningar med skolsalar, tekniksalar, aula, storkök och administrativa rum. I entreprenaden ingår även att skapa en miljö som uppmuntrar till utomhusvistelse. På skolgården planeras för bland annat två multiplaner och utomhusgym samt en scen för att kunna leda rörelseaktiviteter.

– Att vi bygger en helt ny högstadieskola efter behov är ett tydligt och positivt tecken på att vår kommun växer och utvecklas. Det känns förstås väldigt roligt att få fortsätta utbilda världsmedborgare i inspirerande och ändamålsenliga lokaler, säger Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande i Stenungsunds kommun.

Projektet är en totalentreprenad där byggstart förväntas ske under hösten 2021. Skolan väntas bli klar sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0