Byggindustrin Skola
2 min lästid

Avtal klart för bygge av ny skola

5:e april 2017, 14:39
Avtal klart för bygge av ny skola
Skissförslag på den nya skolan i Jakobsberg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Järfälla kommun skriver avtal om markanvisning med Hemfosa Life Science för en ny grundskola med plats för 420 barn i Jakobsberg.

Den nya grundskolan (F-6) med fem våningsplan kommer att byggas på Söderhöjden i södra Jakobsberg. Skolan har även möjlighet att i ett senare stadium utvecklas till högstadieskola. Skolan, som ska ha separat entré för förskoleklasserna, har också goda hållbarhetsambitioner med växthus och solpaneler.

I samband med att den nya grundskolan byggs finns planer på att göra om en närliggande grusplan till konstgräsplan samt bygga till omklädningsrum och servering för att planen ska kunna användas av föreningsliv och boende i närområdet.

– I ett växande Järfälla behövs det fler skolor. För att motverka segregation och främja den sociala sammanhållningen eftersträvar vi alltid en blandad elevsammansättning i alla skolor, såväl kommunala som fristående. På Söderhöjden i Jakobsberg har vi en bra kommunal skola. Därför är det naturligt att vi också skapar förutsättningar för fristående alternativ som kan bidra till en mångfald av utförare, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Järfälla kommun har gjort ett markanvisningsavtal med Hemfosa för kommande arbete med grundskolan, i samband med detta gör kommunen också en barnkonsekvensanalys för att bedöma vilka konsekvenser beslutet får för barnen.

#claes thunblad #f-6 #jakobsberg #järfälla #ny skola
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0