Byggindustrin Senaste nytt bygg
1 min lästid

Riksbyggen och Bygg-Fast tecknar ramavtal

27:e april 2016, 09:21
Riksbyggen och Bygg-Fast tecknar ramavtal
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Riksbyggen och Bygg-Fast har tecknat ett ramavtal för kommande samarbeten i projekt om förvärv och nyproduktion av hyresrätter.

Sedan tidigare har Riksbyggen och Bygg-Fast samarbetat i flera hyresrättsprojekt.

– Vi inleder nu ett strategiskt samarbete med Bygg-Fast för att kunna öka takten både när det gäller att förvärva och nyproducera fler hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Under 2015 fördubblade Riksbyggen sin bostadsproduktion och fjolåret innebar ett genombrott för Riksbyggens satsning på produktion av hyresrätter. Riksbyggen satsar på ett fortsatt högt tempo i byggandet av såväl bostadsrätter som hyresrätter. Med den ökade produktionen vill Riksbyggen bidra till en lösning på bostadsmarknaden och bygga bostäder som kan efterfrågas av breda målgrupper, med olika behov och på många orter runt om i landet.

Riksbyggen och Bygg-Fast har sedan tidigare framgångsrikt inlett samarbete om produktion av hyresrätter i Västerhaninge och Strängnäs. Ett antal projekt som idag finns i planeringsstadiet kommer att kunna sättas igång under 2016.

#bygg-fast #byggprojekt #hyresbostäder #hyresrätter #ramavtal #riksbyggen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0