Byggindustrin Senaste nytt bygg
2 min lästid

Bygma Gruppen köper konkurrent

2:a december 2015, 10:32
Bygma Gruppen köper konkurrent
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Bygghandelskedjan Bygma förvärvar aktierna i Fröbergs Bygg & Järnhandel AB i Borlänge. Därmed fortsätter Bygma Gruppen AB sin expansion och stärker ytterligare sin position inom svensk bygghandel.

Fröbergs Bygg & Järnhandel grundades redan 1928. Bolaget, som är en del av Woody Bygghandel, har drygt 30 anställda och omsätter i dag cirka 100 miljoner kronor. Fördelningen mellan professionella respektive privata kunder är ungefär samma som i Bygmas befintliga kundkrets.

– Fröbergs Bygg & Järnhandel är ett gammalt och anrikt företag som vi är oerhört glada och stolta över att nu ta över. Vi ser fram emot att förvalta det vidare på bästa sätt , säger Urban Johansson , vd Bygma, och menar att Dalarna, ett för Bygma nytt område, lockar.

– Vi ser en positiv utveckling i regionen och Borlänge som marknadsplats är ju central för Dalarna.

Mats Sandström, vd Fröbergs Bygg & Järnhandel, är nöjd att affären är i hamn – och nöjd med efterträdaren.

– Det känns helt rätt att en så stark och expansiv aktör som Bygma tar över verksamheten och driver den vidare under ny flagg.

För Bygma innebär affären att företaget nu har 17 anläggningar på tolv orter i landet; utöver Borlänge även i Eskilstuna, Luleå, Lycksele, Piteå, Skellefteå, Stockholm (fem anläggningar), Sunds­vall, Umeå, Vindeln, Västerås och Örnsköldsvik.

Bygma tar över verksamheten i Borlänge den 1 januari 2016.

#bygghandel #bygma gruppen #fröbergs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0