Senaste nytt bygg
2 min lästid

COWI tecknar ramavtal

19:e oktober 2015, 14:00
COWI tecknar ramavtal
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

COWI har tecknat ramavtal med fastighetsbolaget Sankt Kors Fastighets AB, som ägs av Linköpings kommun, för projekt Wahlbecks företagspark i Linköping. Wahlbecks Företagspark bygger ut och kommer fullt färdigt att ha en total verksamhetsyta på ca 50 000 m2 där hållbarhet och innovation står i fokus.

Wahlbecks Företagspark (som numera har fått namnet Ebbepark) är samlingsplats för Linköpings kunskapsföretag. Sankt Kors Fastighets AB kommer att genomföra en omfattande upprustning och förändring av området. Syftet är att gå från ett äldre industriområde till en mera öppen och tillgänglig stadsdel, som efter utbyggnaden kommer ha en total verksamhetsyta på ca 50 000 m2.

Under 2016 ska spaden sättas i marken för att göra parken till en unik tillväxtmiljö i nära samarbete med Linköpings universitet, Linköpings Kommuns näringslivsbolag Nulink samt Mjärdevi Science Park. Projektet är ett led i en större omvandling där tillväxt, ledande forskning och hållbarhet samverkar. Sankt Kors Fastigheter vill förverkliga visionen om en hållbar stadsdel där integrerade energisystem utvecklas och hållbara transportlösningar prövas samt med nya miljölösningar.

COWI är med i första etappen av förverkligandet av visionen och ingår i en av två konsultgrupper som ska ta fram förfrågningsunderlag till en styrd totalentreprenad av kontor, offentliga lokaler samt idrottshall. Totalt omfattar etapp 1 ca 15 000 m2 varav COWI står för konstruktionsprojekteringen av hälften. Utöver ritningsprojektering samt statiska beräkningar, verkar COWI som rådgivande under framtagandet av programhandling från arkitektens sida.

– Det här är ett mycket roligt projekt där hållbarhet är i fokus, och som lämnar öppet för att tänka innovativt. Tillsammans i projektet arbetar vi med att komma fram till smarta och bra lösningar för att utveckla en hållbar stadsmiljö i Linköping, säger Magnus Fredrikson, uppdragsansvarig på COWI.

Arkitekt i projektet är Arrow Architects.

#cowi #ramavtal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0