Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
2016 stängde fastighetskontoret badet på grund av säkerhetsrisker och sedan dess har det stått öde vid Hornstull på Södermalm.
Efter att badet stängdes har staden utrett både planmässiga förutsättningar och kostnader för en renovering. Processen har också prövats juridiskt i flera instanser.
Stockholms stad har tidigare bedömt att den ekonomiska investeringen för att renovera anläggningen själva inte är försvarbar, därför säljs byggnaden nu på auktion, i befintligt skick.
2019 fick förhandlingar med en intresserad köpare pausas då det framkommit att badet är ett svartbygge.
Nu vill Stockholms stad genom fastighetskontoret sälja det före detta badet till en seriös och långsiktig aktör med god ekonomi och genomtänkt idé för fortsatt verksamhet, gärna publik.
– Vi ser gärna att Liljeholmsbadet blir tillgängligt för stockholmarna framöver. Hur och på vilket sätt är upp till den aktör som förvärvar anläggningen, säger Anders Kindberg, fastighetsdirektör i Stockholms stad.
Byggnaden vilar på en pontonkonstruktion i tre plan. Byggnaden säljs i befintligt skick och med tillhörande rivningslov, vilket krävs för att exempelvis flytta den. Nuvarande plats är inte en del av försäljningen utan byggnaden säljs som solitärt objekt via mäklare och auktion.
Stockholms stadsmuseum har klassat Liljeholmsbadet som ett “kulturhistoriskt värdefullt” objekt, vilket innebär att det anses vara ett viktigt bidrag till stadens kulturhistoriska arv.
Kundservice: 08 – 400 22 620
Vd: Oscar Lundberg
Chefredaktör: Myrna Whitaker
Ägare: Lundros, ett fristående,
(redaktionellt oberoende bolag)
Org nr: 556856-4594
[email protected]
Copyright 2021 – 2025 | Branschaktuellt Sverige AB