Byggindustrin Senaste nytt bygg
2 min lästid

Peab gör nedskrivningar i Norge

21:a januari 2013, 09:40
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Peab gör nedskrivningar i Norge om 250 Mkr i det fjärde kvartalet och förändrar ledningen av affärsområde Bygg.

Under det fjärde kvartalet 2012 har en översyn av Peabs norska byggverksamhet avslutats, vilket lett till omvärderingar. Översynen innebär att resultatet kommer att belastas med nedskrivningar av goodwill, av fordringar och tvister hänförliga till ett antal färdigställda projekt i Osloregionen samt av nedskrivningar av projektfastigheter. Totalt innebär detta en kostnad uppgående till 250 Mkr, vilken kommer att belasta affärsområde Bygg i det fjärde kvartalet.
För att ytterligare möjliggöra ett ökat fokus på förbättrad lönsamhet inom affärsområde Bygg, har en uppdelning av ansvaret genomförts.

Vice VD Tore Hallersbo kommer från 1 januari 2013 att ansvara för den vidare utvecklingen av division Norge, Finland samt Speciella Projekt. Division Speciella Projekt kommer genom sin specialistkompetens att förstärka verksamheten i Norge genom hela produktionsprocessen.

Koncernchef Jan Johansson övertar det direkta ansvaret för de svenska byggdivisionerna inom affärsområde Bygg.
–  Vi har genomgått en tillväxtfas i Norge och utvecklat verksamheterna inom samtliga fyra affärsområden. Under hösten 2012 har vi haft fokus på genomförandet av den handlingsplan som ska leda till en långsiktig förbättring av lönsamheten och förstärker därför nu ledningen av och support till den norska verksamheten” säger Peabs koncernchef Jan Johansson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0