Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Ny blandad stadsdel växer fram i Sundbyberg

31:a oktober 2016, 10:22
Ny blandad stadsdel växer fram i Sundbyberg
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skandia Fastigheter omvandlar sitt kontorsområde i Sundbyberg till en blandad stadsdel där kontorshus blandas med bostäder, restauranger, service och butiker.

Nu påbörjas förberedande arbeten och under 2017 tas det första spadtaget för nya Fabriksparken.

Den rådande bostadsbristen i Sverige är mest omfattande i storstadsregioner och högskoleorter. På Skandia Fastigheter ser man ständigt över möjligheterna att – i tillägg till bolagets fem tusen lägenheter – bygga om och nytt – allt i blandade upplåtelseformer. 94 procent av befolkningen bor idag i en kommun där det råder bostadsbrist. En av dessa kommuner är Sundbyberg, där Skandia Fastigheter äger ett centralt område kring det som tidigare var Max Sieverts kabelverk. Området är idag ett kontorsområde, men ska bli till en levande blandad stadsdel med både arbetsplatser, bostäder, handel och service. Områdets namn blir Fabriksparken och får i en första etapp 150 nya bostadsrätter, från yteffektiva 1:or till 5:or med uthyrningsdel och stadsradhus. Försäljning kommer att påbörjas i september 2017 med inflyttning från hösten 2018.

– I Fabriksparken tar vi tidigt greppet kring de viktiga hållbarhetsfrågorna och alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, säger Markus Pfister, fastighetschef Skandia Fastigheter. I centrum när vi lägger vår plan kommer den sociala hållbarheten och livsmiljö att stå. Umgänge och möten med familj, vänner, sambo, grannar och andra är det mest naturliga mötet i vardagen och detta vill vi inspirera till både i området och interiört i bostäderna, säger Markus Pfister fastighetschef Skandia Fastigheter.

När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer den att erbjuda 450 nya lägenheter där närheten till den intilliggande Marabouparken gör sig påmind med gröna miljöer, och fasader i tegel på nya och äldre hus knyter an till stadens historia. För ett socialt hållbart liv mitt i stad och park planeras ett torg, fik med uteserveringar och små butiker längs det stråk som går genom området från Vasagatan till Annedal via Marabouparken. På de gemensamma grönskande takterrasserna ska umgänge, matlagning och odling leva vidare och i lägenheterna prioriteras kök och umgänge. Runt knuten finns allt vad Sundbybergs centrum har att erbjuda. Med omedelbar närhet till allmänna kommunikationer tar pendeltåg, tunnelbana och bussar de boende till såväl city som flygplatser på mindre än en kvart.

#byggnationer #byggprojekt #projekt #skandia #skandia fastigheter #stadsdel #sundbyberg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0