Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Nytt storhotell ska byggas på Arlanda

19:e oktober 2016, 09:52
Nytt storhotell ska byggas på Arlanda
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Det är nu klart att det blir Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel som kommer driva det nya storhotellet på Arlanda Airport.

Hotellet som får 463 hotellrum beräknas öppna sommaren 2019.

Med en ”Triple A Location” alldeles intill SkyCity på Arlanda Airport så öppnas sommaren 2019 ett nytt storhotell. Hotellet med sina 463 hotellrum, restaurang, skybar och gym får genom sitt läge intill SkyCity direktåtkomst till butiker, restauranger och flygavgångar ut i världen.

Nordic Choice Hotels driver sedan tidigare Clarion Hotel Arlanda Airport men ser en kraftigt ökad efterfrågan efter både logi och sociala ytor på flygplatsen.

– 2012 invigde vi Clarion Hotel Arlanda Airport. Antalet sålda rum där ökar för varje år. Idag har vi problemet att efterfrågan på boende direkt vid terminalerna är större än vad vi förutspått och vad vi har kapacitet för och därför är det positivt att kunna utöka på Arlanda med ett Comfort Hotel, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

Med Comfort Hotel så får Arlanda en äkta hotellrebell att erbjuda sina resenärer. Kedjan har skippat det onödiga och lägger istället allt fokus på bra service, urbana och social ytor och en skön mix av både business och leisure. Allt till attraktiva priser för gästen.

Det nya hotellet har blivit möjligt efter en process där fastighetsägaren Swedavia sökt en hotelloperatör som har muskler och erfarenhet för att vara med i den stora utveckling som nu pågår av Arlanda Airport.

– Efter en noggrann urvalsprocess har vi utsett Nordic Choice Hotels som operatör för vår nya hotellsatsning. Nordic Choice Hotels har tidigare etablerat det stora Clarionhotellet på Stockholm Arlanda Airport på ett utmärkt sätt. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna fritidsresenären. Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Karl Wistrand, vd och koncernchef Swedavia.

Det nya hotellet kommer att börja byggas under våren och beräknas vara klart för incheckning av de första gästerna sommaren 2019.

#arlanda #byggnationer #byggprojekt #hotell #nordic c hotels
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0