Projekt
2 min lästid

Nu utvecklas ny stadsdel i Stockholm

6:e september 2016, 11:26
Nu utvecklas ny stadsdel i Stockholm
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

 Ett nytt bostadsområde Årstahusen kommer att växa fram mellan Årsta och Liljeholmskajen i södra Stockholm.

Här kommer 900 nya hem att skapas med fokus på gemenskap och välbefinnande.

Området Årstahusen kommer att präglas av ett genomarbetat hållbarhetstänk. De boende kommer att kunna dela på funktioner och resurser som inte används hela tiden. Det kan handla om bilpool, en cykelverkstad eller gemensamma ytor i tvättstugan. Detta ger inte bara ekonomiska och miljömässiga fördelar, det skapar också tillfällen för umgänge och får hemmet att kännas större än bara bostaden.

– Vi försöker tänka nytt i våra projekt och hela tiden göra våra bostäder och våra områden bättre. Det gör vi genom att se till en helhet där bostad, kvarter och stadsdel fungerar tillsammans. Nu får vi den möjligheten, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

I takt med att Stockholm växer, ökar behoven av att bo tätare och utveckla nya områden. Årstahusen får en direkt närhet till kollektivtrafik och stadens puls, samtidigt som naturlivet finns runt hörnet.

Säljstart för det nya bostadsområdet var 29 augusti 2016. Förutom 900 nya bostäder kommer en efterlängtad skola att bli verklighet samt en ny cykelled, då det gamla industriområdet försvinner.

#bostadsbyggande #byggnationer #byggprojekt #ikano #ikano bostad #stadsbyggnad #stadsdel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0