Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Scandic storsatsar i Norrköping

15:e april 2016, 10:56
Scandic storsatsar i Norrköping
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Norrköping växer som upplevelsestad och besöksdestination.

Ökande antal gästnätter och en växande näringslivsregion har bäddat för att Scandic tillsammans med Renströmmen nu väljer att satsa på en utveckling av Scandic Norrköping City. Under fredagen presenterades planerna som bland annat innebär en tillbyggnad av 50-80 rum och utökade restaurangmöjligheter.

Renströmmen Förvaltnings AB äger fastigheten med samma namn, Renströmmen, där Scandic Norrköping City ligger. Tillsammans har parterna lagt fram planer om en tillbyggnad i form av en ny huskropp på innergården som ska innefatta mellan 50 och 80 nya hotellrum. Tillbyggnaden är tänkt att vara fristående från den nuvarande byggnaden och kopplas samman med en lägre huskropp avsedd för en ny restaurang och sociala ytor.

– Renströmmen har en lång historia som mötesplats i Norrköping och har utvecklats i samklang med staden under hela sin livstid. Nu är det dags för nästa kapitel, säger Kenneth Wåhlberg, VD Renströmmen.

Från Scandics sida kommer den nya tillbyggnaden att tillföra mycket för den befintliga verksamheten.

– Vi kommer att få en ordentlig kapacitetsökning och kommer att kunna ge våra gäster ett mycket bättre erbjudande i form av både logi, mat och dryck. Vi kommer också att kunna möta en ökande efterfrågan från barnfamiljer eftersom tillbyggnaden är tänkt att innebära flera större familjerum, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör Scandic Norrköping City.

Projektet inväntar nu beslut om ändring av detaljplanen innan en konkret tidplan kan arbetas fram. Ambitionen är dock att tillbyggnaden ska stå klar senast 2019.

Scandic Norrköping City har idag 161 rum.

#byggnationer #byggprojekt #hotell #norrköping #projekt #renströmmen #scandic
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0