Byggindustrin Projekt
1 min lästid

Positivt besked för Concents storhotell i Knivsta

22:a februari 2016, 11:06
Positivt besked för Concents storhotell i Knivsta
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Concents planer på att utveckla ett stort hotell samt tre byggnader med hostelverksamhet i Knivsta går vidare.

Vid Knivsta kommunstyrelses förra möte beslutade alliansen att ge ett positivt planbesked och nu går diskussionerna vidare mellan Concent och en stor svensk hotellkedja.

– Vi tittar tillsammans med hotelloperatören på vad som går att bygga på tomten och vi diskuterar vilken typ av verksamhet som kan passa här, säger Jan Pardeby på Concent.

Hotellet ska ligga nära järnvägen, nedanför Särsta värdshus och hamnar med sina 13 våningar i blickfånget för tillresande och boende i Knivsta.

I diskussionerna om hotellet talar man om att bygga konferenslokaler, gym och spa, en större restaurang och servicelokaler. På toppen av den höga byggnaden är ett soldäck inritat.

– Sedan diskuterar vi möjligheten att bygga hostelverksamhet åt exempelvis idrottslag och andra som besöker den nya idrottsanläggningen som kommunen ska bygga, säger Jan Pardeby.

I förslaget ligger därför tre lägre huskroppar söder om hotellet, hus som är tänkta att kunna användas till lite enklare hotellboende med lägre prisnivå, ungefär som ett vandrarhem.

På uppdrag av Concent har Archus Arkitekter ritat förslaget.

#byggnationer #concent #hotell #knivsta
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0