Projekt
2 min lästid

Nu byggs en tillfällig saluhall på östermalm

9:e februari 2015, 14:33
Nu byggs en tillfällig saluhall på östermalm
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Idag genomfördes ett ”första stenlyft” för en tillfällig saluhall på Östermalmstorg. Det var Jan Valeskog (S), ordförande i fastighetsnämnden och Ulf Elmquist, ordförande i Östermalmshallens företagarförening som på detta sätt manifesterade att arbetena nu är i gång.

Stockholms stad ska rusta upp och vitalisera Östermalms saluhall, bland annat genom att åter­skapa den ursprungliga stjärnformiga planlösningen från 1888. Under renoveringstiden kommer handlarna i Östermalms saluhall att bedriva sin verksamhet i en tillfällig saluhall på Östermalmstorg.

– Den tillfälliga saluhallen får en spännande gestaltning och blir upplyst och inbjudande, vilket kommer att tillföra hela närområdet liv och trygghet under tiden som ordinarie saluhall håller stängt, säger Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör, Stockholms stad.

– En tillfällig saluhall är en bra lösning för att vi handlare ska kunna fortsätta verka tillsammans i en saluhall under hela renoveringstiden, samtidigt som kunderna inte behöver åka någon annanstans för att handla, säger Ulf Elmquist, ordförande Östermalmshallens företagarförening.

Den nya tillfälliga saluhallen har ritats av Tengbom arkitekter och blir 1800 kvadratmeter (58 x 34 meter i omkrets och 9 – 11 meter hög). Byggnaden är i trä och kommer att hålla hög arkitektonisk standard för att vara tillfällig, samtidigt som den byggs i kostnadseffektiva och miljövänliga material. Med förberedande markarbeten och ledningsomdragningar kommer det att ta ett år att uppföra byggnaden. Den tillfälliga saluhallen beräknas kunna öppna för verksamhet den 1 februari 2016.

#östermalm #östermalmstorg #saluhall #stockholms stad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0