Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Upprustning av Mjörnvallen i Alingsås

24:e oktober 2014, 07:28
Upprustning av Mjörnvallen i Alingsås
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Anrika Mjörnvallen i Alingsås har länge varit i behov av upprustning och byggföretaget SERNEKE har blivit upphandlade att bygga den nya idrottsarenan. Rivningen har nu påbörjats och den nya Mjörnvallen väntas stå klar till sommaren 2015.

Alingsås Idrottsförening, som har varit aktiv sedan 1906, har länge önskat en renovering, främst av läktaren. Nu får de inte bara en ny läktar-och hallbyggnad på 1233 m² utan även friidrottsplan, löparbanor, gym, samlingsrum och större förråd. Byggnationen har gjorts möjlig genom bidrag från bland andra Alingsås kommun och Allmänna Arvsfonden.

– Från AIFs sida är vi mycket nöjda med att nu kunna gå i gång med ett projekt som kommer att göra Mjörnvallen till en idrottsarena som både innehåller ny läktare, gym och en idrottsanläggning med fem löparbanor, plats för längd- höjdhopp och kastbur, allt inomhus. Vi är särskilt tillfreds med att läktaren i stil och utförande kommer anknyta till den befintliga, nästintill q-märkta läktaren, säger Alf Lindqvist,ordförande i AIF.

Upprustningen innebär att friidrotten och kommunens skolor kan utnyttja anläggningen året runt.

– Vi på SERNEKE brinner ju för idrotten, så det känns extra bra när man kan bygga något som ger fler möjlighet att utöva idrott oavsett årstid, säger Ola Serneke, VD för SERNEKE.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0