Byggindustrin Projekt
1 min lästid

Ny vård- och behandlingsbyggnad i Uppsala för 1,2 miljarder kronor

20:e oktober 2014, 08:37
Ny vård- och behandlingsbyggnad i Uppsala för 1,2 miljarder kronor
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skanska har slutit avtal med Landstingsservice i Uppsala län om uppförande av en ny vård- och behandlingsbyggnad vid Akademiska sjukhuset. Avtalet är värt 1,2 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för fjärde kvartalet 2014.
Nybyggnationen ska stärka Akademiska sjukhuset och möta vårdbehoven hos en växande befolkning. Här skapas nya lokaler för avancerad vård- och behandlingsverksamhet inom onkologi, strålbehandling och kirurgi.
Den nya byggnaden får nio våningar inklusive källarplan och kommer att innehålla 96 vårdrum, 34 mottagningsrum och 60 dagvårdsplatser. Därtill byggs tio operationsrum och ett par hybridsalar samt bild- och funktionslaboratorier och rum får strålbehandling. Lättillgänglighet är högt prioriterat. Bland annat kopplas de nya operationsplanen ihop med befintliga plan i intilliggande hus.
Byggnaden ska även innehålla en aula med plats för 130 personer. Bruttoarean, BTA, uppgår till 59 500 kvadratmeter.

Avsikten är att byggnaden ska certifieras enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad, på högsta nivån guld. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council. Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.
Byggstart sker första kvartalet 2015 och under sensommaren 2017 ska arbetet vara färdigt.

#akademiska sjukhuset #skanska #uppsala #white #whitearkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0