Transport & Logistik Lager
2 min lästid

Lagerkapaciteten fördubblas på "rekordtid"

26:e november 2020, 08:43
Lagerkapaciteten fördubblas på
Prologis dubblerar ytan på Footways lager i Eskilstuna. Illustration: Prologis Norden
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat avtal om att bygga ut Footways lager i Eskilstuna.
Expansionen omfattar cirka 25 000 kvadratmeter. Den totala lagerytan kommer mer än dubbleras till nära 48 000 kvadratmeter. Byggstart sker omedelbart.

Eskilstuna kommun gör nu en hård logistiksatsning i området och projektet har gått rekordsnabbt, enligt kommunen. Endast tre månaders projekttid inklusive bygglov och design fram till byggstart och därefter drygt åtta månaders byggtid.

– Den snabba projektstarten och den bedömda byggtiden har möjliggjorts av goda relationer med både vår kund och våra underentreprenörer. Vi har också fått ett fantastiskt stöd från kommunen, med bland annat en mycket snabb handläggning av bygglovet, säger Gunnar Gillholm, nordenchef på Prologis.  

Nybyggnaden får miljöcertifieringen BREEAM ”Very Good”. Certifieringen innebär bland annat att byggandens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering bedöms. Även projektledningen, byggnadens placering, val av byggnadsmaterial och de föroreningar byggnaden kan ge upphov till, är faktorer som ingår.

Anledningen till expansionen är att Footway nu lanserar en helt ny e-handelsplattform med en gemensam global infrastruktur för alla koncernens butiker. Satsningen skapar nya förutsättningar för tillväxt och för att säkerställa kapacitet i lager- och logistiklösning satsar Footway på att bygga ut lagret i Eskilstuna, vilken ska komplettera verksamheten i Helsingborg.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0