Lager
1 min lästid

Footway fördubblar lagret inför kommande lansering

30:e oktober 2020, 08:33
Footway fördubblar lagret inför kommande lansering
Fotoways vd Daniel Mühlbach
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Footway ska bygga ut lagret i Eskilstuna. Den totala lagerytan kommer efter utbyggnaden att uppgå till 48 000 kvadratmeter jämfört dagens 23 000.

Under november planerar Fotoway att lansera en helt ny e-handelsplattform med en gemensam global infrastruktur för alla koncernens butiker. För att säkerställa kapacitet i lager- och logistiklösning i takt med att butikerna expanderar ska lagret i Eskilstuna byggas ut.

Utbyggnaden omfattar ytterligare 25 000 kvadratmeter vilket vid färdigställandet resulterar i en total lageryta om 48 000 kvadratmeter. Arbetet kommer präglas av ett tydligt hållbarhetstänk med fokus på energieffektivitet. Byggnaden kommer att certifieras med GreenBuilding vilket kräver att den använder minst 25% mindre energi än tidigare.

– Utbyggnaden är en viktig satsning för framtiden och ännu en komponent i allt arbete som görs kring vår nya e-handelsplattform. I linje med vårt fokus på data och automation i den nya plattformen ska även det nya lagret präglas av högre automation för att därigenom uppnå ökad effektivitet. Att vi samtidigt dubblerar lagerytan visar tydligt våra tillväxtambitioner. Lagret beräknas ha en kapacitet för försäljning på över 10 miljarder kronor, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0