Lager
2 min lästid

Första spadtaget för logistikområde södra Stigamo

14:e maj 2020, 13:49
Första spadtaget för logistikområde södra Stigamo
Bildkälla: Vaggeryds kommun
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Det första spadtaget för södra Stigamo sätter startskottet för satsningen på sport och event. Byggnaden, som blir den första att uppföras, blir en unik padel- och eventlokal.

Padelanläggningen blir en av Sveriges största och rymmer 21 stycken banor.
– Anläggningen profilerar sig som högkvalitativ med ”panorama-banor” samt rikligt med läktare och gemensamhetsytor för att kunna ta sig an större evenemang, säger Kristoffer Göthner till Branschaktuellt, en av entreprenörerna bakom satsningen och tillägger:

– Fastigheten, med sitt goda skyltläge längs E4:an, kommer också rymma en eventlokal lämplig för bröllop, mässa och andra större event. Vi söker nu partners ur flera synvinklar och intresserade är välkomna att höra av sig, tillägger Kristoffer och syftar till vikten att nå ut i området.

Logistikområdet södra Stigamo är en del av Logpoint South Sweden.
– Södra Stigamo, som en del av Logpoint South Sweden, har ett av Nordens bästa logistikläge och en har en marknad på 360 grader runt sig. Det ligger mitt i en stark tillväxt- och industriregion, med god kompetensförsörjning från både Jönköping University, Jönköpings Tekniska Högskola och Linnéuniversitetet, säger Johan Thorsell näringslivschef på Vaggeryds kommun till Branschaktuellt.

120 hektar byggbar mark

Det rör sig om totalt cirka 120 hektar byggbar mark, idag fördelade på 17 ytor. Dessa kan i sin tur också delas upp efter köpares behov.

– Hela Stigamo-satsningen betyder mycket för kommunens fortsatta utveckling och tillväxt. Det är centralt för oss att ge goda förutsättningar i skapandet av nya arbetstillfällen, inflytt till kommunen, men också för det befintliga näringslivet att hitta nya kunder, samarbeten och affärsmöjligheter. Det är också viktigt att vi vågar satsa på framtiden trots vår kommuns storlek, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsen ordförande i Vaggeryds kommun till Branschaktuellt.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0