Projekt
2 min lästid

Byggstart för nya trästaden i Sickla

23:e januari 2024, 08:39
Byggstart för nya trästaden i Sickla
Foto: Måns Berg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det två första är redan färdiga och har invånare, och under sommaren kommer det tredje komplexet att slutföras högst upp på berget. Nu är det dags för Atrium Ljungberg att starta byggandet av det fjärde kvarteret, kallat Brf Kulturarvet, som kommer att innehålla 80 bostadsrätter fördelade över tre byggnader.

Den totala ytan kommer att uppgå till över 8 800 kvadratmeter bruttoarea, och den förväntade investeringskostnaden beräknas vara ungefär 465 miljoner kronor.

Byggentreprenör för projektet är planerat att bli TL Bygg, ett dotterbolag till Atrium Ljungberg.

– Jag är väldigt glad över att vi nu går vidare med nästa kvarter. Nobelberget är en attraktiv plats som tagits emot väl av marknaden. Varje kvarter är unikt och kompletterar varandra med differentierade erbjudanden till olika målgrupper, säger Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg. Visionen för Brf Kulturarvet är ”som att bo på landet, i staden”. Vi skapar ett kvarter med villakvaliteter och en öppen, lummig utemiljö med en tydlig hållbarhetsprofil, säger Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

Startskott för trästaden

Brf Kulturarvet blir det första kvarteret på Nobelberget som uppförs i trä och blir därmed startskottet för uppmärksammade Stockholm Wood City, världens största trästad, som under en kommande tioårsperiod kommer att uppföras i Sickla. Stockholm Wood City omfattar 250 000 kvadratmeter i trästomme och kommer förutom bostäder att innehålla kontor, handel och service.

– Vi är långsiktiga i vår stadsutvecklingsstrategi och kommande kvarter på Nobelberget har både höga kundvärden och god lönsamhet. Genom att produktionsstarta först och påbörja försäljning närmare inflyttning kan vi möta kundernas behov av att köpa och sälja i likvärdig marknad, avslutar Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

Produktionen av Brf Kulturarvet beräkna starta under första kvartalet 2024 med första inflyttning under fjärde kvartalet 2025.

#atrium ljungberg #nacka kommun #sickla #stockholm #tl bygg #träbyggande
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0