Fastighet
1 min lästid

Stort projekt i Uppsala skjuts upp

9:e oktober 2023, 09:19
Stort projekt i Uppsala skjuts upp
VIsionsbild, Sivia torg. Illustration: TMRW / Krook & Tjäder.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S), säger till UNT att han fruktar att tomten, som har stått orörd sedan februari i år när de gamla 60-talshusen vid Sivia-torget revs, kommer att förbli oanvänd under en lång tid.

På tomten planeras att Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice/Strawberry ska öppna ett nytt hotell om 10 000 kvm, med beräknad färdigställande år 2026. Hotellet ska erbjuda 210 rum och en utomhuspool på takterrassen, enligt uppgifter från augusti 2022. Utöver hotellet finns även planer på att skapa kommersiella lokaler såsom kontor och restauranger.

Tidigare hade det meddelats att byggandet skulle börja år 2023, men nu har fastighetsägaren Alma Property Partners ändrat dessa planer. Stefan Albinsson från Alma Property Partners förklarar att de för närvarande inte anser att det är rätt tidpunkt att påbörja projektet på grund av förändrade ekonomiska förutsättningar.

De utvärderar kontinuerligt när det blir lämpligt att starta byggnationen, men en exakt tidpunkt är ännu oklar.

– Det är bekymrande. Det får stora konsekvenser för stadsbilden om det drar ut på tiden eller i värsta fall pausas eller helt tar stopp, säger Erik Pelling.

#alma property partners #krook & tjäder #stordalen #strawberry #uppsala
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0