Projekt
2 min lästid

Vectura utvecklar och hyr ut 24 000 kvm

5:e maj 2023, 08:31
Vectura utvecklar och hyr ut 24 000 kvm
Bildkälla: Vectura.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Kockums och Combitech är de två bolagen inom Saab som kommer att vara verksamma på husets nio våningsplan. Överenskommelsen parterna emellan innebär att Vectura blir ny fastighetsägare och kommer att utveckla nya lokaler med Saab som hyresgäst.

Hyresavtalet som är tecknat har en initial löptid om 20 år och projektets byggstart blir under våren 2023 med planerad inflyttning till hösten 2025

Byggnaden kommer att utformas till en modern arbetsplats designad för att möta Saabs specifika behov. Fastigheten utgör ett skyddsobjekt och omfattas därmed av höga säkerhetskrav. Genom samverkan mellan Vectura och Saab möjliggörs högkvalitativa och effektiva kontorsytor och testverksamheter som kommer att uppfylla Saabs krav på säkerhet, miljö och hållbarhet.

Det kommer också att skapas utrymme för nya möjligheter och innovationer både för medarbetare i huset och i närliggande område. 

– Jag är mycket glad över den investering som nu görs i Skåne. Detta är en angelägen satsning för Saab i en tid där det finns en stor efterfrågan på våra produkter och vi kommer behöva växa i antalet medarbetare. Flera verksamheter samlas nu i toppmoderna, ändamålsenliga lokaler för att fortsätta designa och utveckla ubåtar och fartyg i absoluta världsklass, säger Mats Wicksell, chef för affärsområde Kockums på Saab.

– Vi på Vectura ser fram emot att arbeta tillsammans med Saab för att utveckla deras framtida arbetsplats i Brunnshögs expansionsområde. Huset kommer att bli en symbol för innovation, en mötesplats för nytänkande och kunskap där man lär sig och utvecklas av varandra, säger Joel Ambré, VD på Vectura Fastigheter.

Vectura är redan etablerade i Lunds Science Village och ämnar skapa en ny mötesplats och drivkraft för innovation i en dynamisk och progressiv region. Utöver Saabs framtida arbetsplats inom Brunnshög, satsar Vectura i nuläget på bland annat projektet The Loop.

#lund #saab #vectura
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0