Logistikläge
2 min lästid

Catena bygger nytt – hyr ut till Nowaste

25:e april 2023, 09:13
Catena bygger nytt – hyr ut till Nowaste
Bildkälla: Catena.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Anläggningen uppförs på fastigheten Stigamo 1:49 med en tomtyta om drygt 85 100 kvm som förvärvades Nivika Fastigheter tidigare i år. Catena har tecknat ett nioårigt hyresavtal med tredjepartslogistikbolaget Nowaste Logsitics för 13 000 kvm i den nya anläggningen med en option att även hyra resterande yta.

Nowaste Logistics ämnar nyttja anläggningen för att hantera godsflöden för Granngården, ett ledande detaljhandelsföretag inom bland annat trädgård och lantbruk.

På taket planeras för solcellsanläggningar.

– Vi vill växa med våra hyresgäster och att Catena bidrar till Nowaste Logistics etablering på en ny geografisk marknad ligger helt i linje med den strategin. Vår långa historia tillsammans, där vi i olika etapper adderat nya lagerytor på Logistikposition Tostarp i Helsingborg, gör att vi känner oss väldigt trygga med upplägget och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete även i Jönköping, säger Jörgen Eriksson, VD Catena.

Nowaste Logistics är ett progressivt och snabbväxande logistikbolag. Med fokus på hanteringsintensiv logistik och med kärnkompetens inom automation, IT och ledarskap är bolaget en ledande logistikaktör och etableringen i Jönköping är en del av Nowaste Logistics strategiska satsning framåt. Nowaste Logistics är ett helägt dotterbolag inom Dole plc, listade på NYSE.

– Att vi nu slår ner bopålen på en ny ort är av stor betydelse för oss. Det är en stor satsning vi gör och Jönköping är en av de orter som varit intressant länge. En faktor som var av stor betydelse i valet av fastighetsbolag för både oss och vår kund var hållbarhetsarbetet och hur vi på bästa vis kan möta behoven utan att kompromissa om klimat och miljö, säger Johan Kallin, VD Nowaste Logistics.

Fastigheten ligger i nära anslutning till Catenas nybyggnation för Elgiganten i regionen.

Byggnationen inleds Q3 2023 med inflyttning Q4 2024

#catena #nowaste logistics
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0